Bloomberg och Twitters nya plattform för livevideo blir en viktig källa för annonspengar.

Det sociala mediet Twitter och nyhetssajten Bloomberg ingår ett nytt samarbete och börjar sända livevideo dygnet runt. Den nya video-plattformen skapas av båda parter och kommer enbart streama rörlig media åt Twitter. Detta uppger The Wall Street Journal.

Den nya plattformen, som ännu inte fått något namn, kommer att lanseras någon gång i höst. Syftet är att inte bara distribuera media från Bloomberg, utan kommer att sända live-nyheter från nyhetsbyråer världen över samt att visa en mix av videoinlägg på Twitter från det sociala mediets användare.

Twitter har sedan tidigare samarbetat med Bloomberg för att sända livevideo, men det här kommer att bli den första löpande livestreamingen från Twitters egna plattform.

Twitter konkurrerar om annonskakan för video

Video har stått för hälften av Twitters annonsintäkter under det första kvartalet i år, men bolaget kämpar fortfarande med att öka försäljningen, annonsintäkterna och antalet användare.

Samarbetet kan bli ett steg för Twitter att öka sin relevans hos annonsörer och komma åt viktiga annonspengar för livevideo. Än så länge har varken Twitter eller Bloomberg gått ut med detaljerna för hur plattformen kommer att finansieras. Men enligt The Wall Street Journal kommer den vara understödd av annonsering.

Därmed tar sig Twitter in i en hård kamp på en arena som redan domineras av Google, Facebook och Snapchat som alla vill åt samma annonspengar.