Retro-kamera med regnbåge blir till ”vitt och fräscht” – här är Instagrams nya look.

Förra veckan gjorde Instagram sin störta förändring i design hittills. Den ikoniska ikonen gjordes om till en vit kamera med en gradering från blått, rosa, violett och gult. Inne i själva appen är den klassiska blåa färgen ersatt med en helvit look som har svarta detaljer. Apple-användare var först ut att mötas av den nya designen, följt av Android.

Här presenterar Instagram den nya loggan i en kort film:

Den nya moderna designen har inte gått obemärkt förbi i bloggvärlden. Lång ifrån alla förändringar brukar tas emot med öppna armar, speciellt när de gäller något som påverkar våra vardagliga liv. Så är också fallet med Instagrams nya design. Kritiken på nätet har nästan uteslutande riktats mot en enskild förändring i designen: Instagrams kära ikon. Även på sociala medier har det kommenterats och skämtats flitigt med den nya loggan.

På nyhetssajten Adage kunde läsarna själva tycka till om loggan. Så här blev resultatet när de röstade:

Skärmavbild 2016-05-16 kl. 10.42.39

Källa: Adage

Starka reaktioner är bra reaktioner

Vi älskar Instagram, därför bryr vi oss om designen. Hade folk bara ryckt på axlarna och sagt:
  ”Jaha, har de en ny logga? Den är väl helt okay”, hade det varit en varningssignal. Istället tyder de starka reaktionerna på att Instagram är ett socialt media vi bryr oss om, vill vara aktiva på och tycker om att använda oss av.

Kanske är den nya designen något även hatarna kan lära sig att älska? Samtidigt kan övergången från en unik design till en mer modern göra det svårt för Instagram att skilja sig från tusentals appar med liknande utseende. I så fall skulle en modernisering inte resultera i fler, utan färre användare.

Samuel Sylvander

Samuel Sylvander

Samuel har varit VD och vice VD på flera mediebyråer under hans 22 år i branschen. Utöver det så har han även startat fler än 10 företag genom åren. Samuel har en gedigen erfarenhet av marknadsföring på internet.

11