1986 var första gången en Happy Meal kunde köpas på Mcdonalds i Sverige. Nu 30 senare firar snabbmatskedjan barnmenyns intåg med virtuell verklighet direkt ur boxen

McDonald’s Sverige är det första landet i världen som gör om Happy Meal-boxen till ett par Virtual Reality-glasögon. Det nya vikbara paketet kallas Happy Googles och är ett test för att modernisera Happy Meal. Barnen (eller andra med barnasinne) behöver bara vika ihop boxen och använda sin smartphone för att kliva in i den virtuella verkligheten.

Och åka av blir det. Mcdonalds lanserar nämligen VR-skidspelet ”Se upp i backen” som är en 360-gradersupplevelse i skidbacken och som stöds av Svenska alpina skidlandslaget. Kunskapsspelet ska hjälpa barn att förstå hur viktigt det är att vara försiktig i backen

“Vi ville testa att addera en digital upplevelse som fokuserar på lek och lärande och vi tror att många kommer uppskatta det roliga skidspelet med nya Happy Goggles”, säger Petra Dahlman, Senior Marketing Manager, McDonald’s Sverige.

Nyheten bekräftar bara ytterligare den starka digitaliseringen som vi ser i vårt avlånga land. Här är det oftast yngre som är snabbast att snappar upp de nya formaten, vilket också onekligen gör dem till en betydande målgrupp inom framtida VR-marknadsföring och dess utveckling.

“Nya generationer växer upp i en värld där smartphones och surfplattor är en naturlig del av livet. Happy Goggles öppnar dörren till virtuella världar, vilket förstås är jättespännande. För barn kanske det här steget är mer naturligt än för oss vuxna. Det öppnar upp en möjlighet för vuxna att lära sig av barnens kunskap och erfarenhet. Spelandet kan också vara en bra gemensam aktivitet, och göra det lättare att umgås med varandra på jämställda villkor”, säger Karl Eder och Fadi Lahdo, legitimerade psykologer.

Höll ögonen öppna 5:e mars och 12:e mars om du vill lägga vantar på ett par Happy Googles, som kommer att finnas i en begränsad upplaga på utvalda McDonalds i Sverige.

Samuel Sylvander

Samuel Sylvander

Samuel har varit VD och vice VD på flera mediebyråer under hans 22 år i branschen. Utöver det så har han även startat fler än 10 företag genom åren. Samuel har en gedigen erfarenhet av marknadsföring på internet.

11